Workshop vegan koken

€ 65 – 3,5 uur

Altijd al willen leren hoe je veganistisch kan koken? Dan is deze workshop echt iets voor jou! Tijdens deze ontdekkingstocht leer je in een kleine groep de basisprincipes van vegan koken.

Wat gaan we doen?

Tijdens de workshop maken we verschillende kleine gerechten. Je leert ook onder andere vegan mayonaise maken en créme fraiche. Het menu wordt van te voren in overleg samengesteld.

Na de workshop is er gelegenheid om gezamenlijk hetgeen tijdens de les is bereid op te eten. Je kan er ook voor kiezen om de gerechtjes mee naar huis te nemen om het thuisfront te kunnen laten proeven van wat je hebt gemaakt tijdens de workshop. 

Alle recepten worden achteraf per e-mail met je gedeeld.

✓ Een super leuke manier om de basisprincipes van veganistisch koken te leren
✓ Een ontdekkingstocht naar een gezond alternatief als vervanging voor vlees, vis en zuivel
✓ Leuk om samen uit te proberen wat vegan koken inhoudt en om kennis te delen
✓ Plantaardig koken is niet moeilijk en in een handomdraai zet je een gezonde maaltijd op tafel

Voor wie?

Deze workshop is geschikt voor iedereen die graag eens wil kennismaken met de veganistische keuken, die haar of zijn horizon wil verbreden met een plantaardige keuze als vervanging voor vlees, vis, zuivel en eieren. Het is tevens een inspirerende keuken en stemt tot nadenken over eigen eetpatroon. Wat je kan doen om daar één of meerdere dagen een heel bewuste keuze in te maken en te kiezen voor een makkelijk te bereiden plantaardig alternatief die nog gezond is ook.

Praktische informatie

  • Duur van de workshop: 3,5 uur (9:30-13:00 of 13:00-16.30)
  • Kosten: € 65 per persoon (inclusief welkomstdrankje en receptuur)
  • Minimaal 6 personen

Aanvragen

Laat dit veld leeg

Veelgestelde vragen

Waar staat vegan voor?

Een veganist eet geen vlees, vis, zuivel, eieren en honing. Ook tracht een veganist heel bewust producten te vermijden waarin dierlijke producten zijn verwerkt, zoals in cosmetica, kleding, schoeisel etc.

Wat kan je eten als je vegan bent?

Oneindig veel! Het is minder ingewikkeld dan het zo op het oog lijkt. Het is belangrijk om je te verdiepen in gezonde alternatieven voor vlees, vis, zuivel en eieren om de zo belangrijke voedingselementen in de maaltijd te kunnen verwerken. Ik verwijs dan ook graag naar de site van het voedingscentrum, daarin staan goede richtlijnen als je je wilt inlezen als je nieuwsgierig bent naar een vegan lifestyle.

Is vegan gezonder?

Het is zeker een gezond alternatief om te laten integreren in je huidige voedingspatroon. Enkele dagen in de week plantaardig eten maakt dat je een stap zet naar een gezondere lifestyle.

Wat moet je eten als veganist?

Je moet niks maar mag en kan heel veel en gevarieerd eten als veganist of als je een veganistische lifestyle je eigen wilt maken en onderdeel wilt laten worden in je huidige eetpatroon.

Waar vindt de workshop plaats?

Op locatie bij mensen thuis of op een locatie elders waar ik beschikking heb over een keuken. Er komt dan nog wel additioneel de huur van de locatie bij.